(Top)sporters studeren in Deeltijd bij Kronenburgh

Ben jij een enthousiaste (Top)sporter en neem je deel aan selectieprogramma’s of ben je topsport talent met een NOC*NSF status? Dan is het vaak niet makkelijk om studeren en het bedrijven van (Top) sport te combineren. Kies dan voor een deeltijdopleiding bij Kronenburgh op MBO of HBO/Universitair niveau. Dan kun je na je sportcarrière zo binnen het bedrijfsleven aan de slag!

Deeltijdopleiding

Een MBO of HBO/Universitaire deeltijdopleiding bij Kronenburg biedt veel ruimte om naast studeren ook te werken aan je sportcarrière.

Binnen een deeltijdopleiding ga je één dag per week naar school. Bij Kronenburgh is dit een middag en aansluitend de avond (13.00-20.50). Dan kun je ’s morgens dus nog sporten. Of je gebruikt de ochtend om nog even te leren en naar ons gebouw in Den Haag te komen. Er is bij Kronenburgh deeltijd onderwijs op dinsdagmiddag en -avond en op donderdagmiddag en -avond.

Bij een deeltijdopleiding heb je minder uren les. Het is daarom echt noodzakelijk om altijd deel te nemen aan de collegedag.

We willen graag dat je de colleges komt volgen in ons collegegebouw in Den Haag. Aanwezig zijn tijdens de collegedag is toch effectiever onderwijs en je hebt meer interactie met de docent en medestudenten. Maar indien je i.v.m. je training of wedstrijden in het buitenland bent, kun je online meedoen via Zoom.

Het huiswerk doe je in eigen tijd wanneer het jou uitkomt, maar je moet wel bij elke module de deadlines halen.

Het deeltijdonderwijs valt onder het volwassenen onderwijs. Maar bij Kronenburgh gaat het dan vrijwel altijd om jongvolwassenen. De leeftijd kan dus uiteenlopen van 16 tot 25 jaar en soms nog wat ouder. Juist die combinatie van leeftijden is leuk tijdens de colleges bij bijvoorbeeld het uitwisselen van kennis en eerste ervaringen. Uiteindelijk hebben de Kronenburgh studenten één ding gemeen: de ambitie om doelen te bereiken. Dan maakt een leeftijdsverschil niet meer uit.

Lees hieronder meer over de deeltijd MBO 4 opleiding en over de deeltijd HBO/Universitaire Bachelor’s opleiding.

MBO 4 opleiding in deeltijd voor (top)sporters

MBO 4 is bij Kronenburgh een tweejarige deeltijd opleiding erkend door DUO/OCW. Het ene jaar heb je les op de dinsdag en in het andere jaar op de donderdag. Maar het kan ook worden omgewisseld. Dan doe je eerst de vakken van de donderdag en het jaar er op de vakken van de dinsdag. Mogelijk past dit bijvoorbeeld beter in je schema. Het is ook mogelijk om twee dagen per week te komen. Dan kun je de mbo 4 opleiding in 1 jaar afronden.

Tijdens de opleiding ga je ook stagelopen (Beroepspraktijkvorming BPV) binnen een bedrijf; in totaal 650 uur voor de gehele opleiding (dus zowel bij de tweejarige of eenjarige opleiding in totaal 650 uur). Je kunt het stagelopen inplannen (in overleg met het BPV-bedrijf) wanneer het jou het beste uitkomt. Bijvoorbeeld tijdens een stop van je sporttraining.

Je kunt binnen het MBO4 programma kiezen uit de volgende studierichtingen: Marketing, International Business, Ondernemen, Commercieel, Financieel, Secretarieel, Juridisch, Personeel, Intercedent, Vastgoed of Bank en Verzekeringen. Kortom we leiden je op voor een werkplek binnen het bedrijfsleven.

Binnen een MBO 4 deeltijdopleiding krijg je geen studiefinanciering. Wel kun je in aanmerking komen voor een Stap-budget van € 1.000,- per jaar.

De MBO deeltijdopleidingen worden verzorgt vanuit het Kronenburgh Business College. Kijk hier naar de opleiding van je keuze en welke investering dit vraagt (collegegeld, literatuur etc.).

HBO / Universitaire Bachelor’s opleiding in deeltijd voor (Top)sporters

Ook de HBO / Universitaire bacheloropleiding ‘Business and Management’ wordt verzorgt op de dinsdag- en donderdagmiddag en -avond. Hier volg je in het eerste jaar de colleges op dinsdag en in het tweede jaar de colleges op de donderdag. (Tijdens de bacheloropleiding kan de dinsdag en donderdag dus niet worden omgewisseld.)

Ook nu weer doe je in beide jaren een stage (internship) binnen het bedrijfsleven en maak je een opdracht. De 650 uur kun je weer verdelen over beide jaren.

Na succesvolle afronding van het eerste collegejaar krijg je het Higher National Certificat HNC. Na het tweede jaar behaal je het Higher National Diploma HND. Het HNC programma is voor alle studenten identiek. Bij het HND programma kun je je eigen Pathway (specialisatie) kiezen: International Business Management, Entrepreneurship (ondernemen), Marketing, Finance, Human Resources, Procurement and Supply of Law (MER).

De bachelor opleiding duur 3 tot 3.5 jaar. Na de eerste twee jaar bij Kronenburgh kun je in het buitenland bij een universiteit een Top-up bachelor’s programma gaan volgen. Dan kun je kiezen voor een universiteit met goede faciliteiten die aansluiten bij jouw sport. Het is natuurlijk ook mogelijk de opleiding in deeltijd bij Kronenburgh af te ronden. Dan wordt het Top-up programma aangeboden in samenwerking met de Universiteit van Essex en Kaplan Open Learning.

Met de succesvolle afronding van het Top-up programma verkrijg je een bachelor’s degree. Het Bachelor’s programma is een internationaal programma dat wordt verzorgd onder internationaal toezicht (dus loopt niet via Duo/OCW). Je behaalt dan ook een Internationaal (dus ook in Nederland) erkend certificaat, diploma of graad. Bij een internationale deeltijdopleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. Wel kun je een Stap-budget van € 1.000,- per jaar aanvragen. Het is een Engelstalig programma.

De HBO/Universitaire Bachelor deeltijdopleiding wordt verzorgt vanuit de Kronenburgh International Business School. Kijk hier naar de opleiding van je keuze en welke investering dit vraagt (collegegeld, literatuur etc.).