Kronenburgh is meer

Van introductiedag, Kronenburgh das, Pakkendag, bedrijfsbezoeken, gastsprekers, netwerkborrels, studiereis, afscheidsdiner tot de diploma-uitreiking

Introductiedag

Om snel elkaar te leren kennen is er voor de eerstejaars voltijdstudenten de Introductiedag. We starten deze dag met een eerste kennismaking van de nieuwe studenten in het collegegebouw en het doornemen van de studiewijzer. Daarna vertrekken we richting strand voor een buitenactiviteit. Altijd weer mooi om te zien hoe snel de band is gesmeden voor de komende twee studiejaren. Ook de tweedejaars studenten komen naar het strand om de eerste tips en ervaringen uit te wisselen. Bij Kronenburgh trekken de eerste- en tweedejaars studenten veel met elkaar op.

Kronenburgh Polo, das en Pakkendag

Tijdens de introductiedag ontvang je de Kronenburgh polo. Ook weer een bijdrage aan de groepsvorming. Mooi om vaak te dragen en te laten zien dat je een Kronenburger bent.

In de eerste collegeweek ontvang je een Kronenburgh das (dames kunnen ook kiezen voor een sjaaltje). Ook al draagt niet iedereen meer altijd een das bij een pak, toch geeft de Kronenburgh das net even dat stukje extra.

Elke donderdag is “Pakkendag”. Alle studenten dragen dan een pak (dames een mantelpak of jurkje). Zo wennen we aan hoe het is om zakelijk representatief op het werk te verschijnen. Aan het einde van de collegedag gaan studenten vaak nog wat (alcohol vrij) drinken op het Plein.

Bedrijfsbezoek en gastsprekers

Studenten gaan verschillende keren tijdens de opleiding op bedrijfsbezoek. In de praktijk kun je toch het beste zien hoe het in de werkelijkheid gaat. Dat wat je tijdens de colleges leert, wordt dan op eens veel concreter. Ook Gastsprekers zoals de commercieel directeur van een bedrijf die tijdens colleges langskomen en open en eerlijk ervaringen met de studenten delen zijn zeer waardevol.

Dit zijn de momenten dat we als studenten ook ons business suit dragen. Natuurlijk met de Kronenburgh das of sjaal. Door ons zakelijk te kleden tonen we respect voor het ontvangende bedrijf of de gastspreker.

Het is dankzij de bijdrage van deze bedrijven en gastsprekers dat wij studenten kunnen opleiden die zich positief onderscheiden van de middenmoot.

Netwerkbijeenkomsten

Tijdens de opleiding bezoekt elke student minimaal 1 netwerkborrel. Ook weer een moment om het business suit te dragen. Kronenburgh is lid van enkele bedrijfsverenigingen in de regio. De Kronenburgh studenten zijn welkom tijdens de netwerkborrels van deze verenigingen. Hier wordt echt zaken gedaan. Het is een ons-kent-ons en de Kronenburgh-ers zijn erbij! Zeer leerzaam maar ook een moment om even over een drempel te stappen: gewoon gaan staan praten met mensen die je niet kent.

Wij bedanken o.a. de BBR en Business Haaglanden voor het openstellen van de netwerkborrels voor onze studenten.

Sint en Kerst

Bij Kronenburgh ga je intensief om met docenten en medestudenten. Wanneer Sint tijd heeft, komt hij even langs om de laatste geruchten te controleren. Met de Kerst koken we voor elkaar en bezoeken we de Kerstmarkt aan de Lange Voorhout.

Studiereis

De eerstejaars studenten organiseren de jaarlijkse studiereis met als thema “Internationaal Ondernemen”. Studenten mogen een stad kiezen binnen Europa. Barcelona van Valencia zijn favoriet. Zo bezoeken we bijvoorbeeld de ANWB en de SEAT fabriek. Maar ook Nederlandse ondernemers in Fietsverhuur, Hangmatten, Vastgoed en Verzekeringen. Verder worden we ontvangen door de medewerkers van de dependance van de Nederlandse ambassade en de gemeente Barcelona. Ook weer gelegenheden waarbij we ons business suit dragen.

Natuurlijk is er ook een cultureel programma en is het elk jaar ook weer gezellig in de ICE-BAR.

De studiereis is een mooie afsluiting van de collegeperiodes van het eerste collegejaar waarbij intensief met elkaar is opgetrokken. Na de studiereis start iedereen met de stage/BPV en gaat zijn eigen weg. Pas na de vakantie zien we elkaar weer tijdens de Introductiedag.

Afscheidsdiner

De tweedejaars sluiten de laatste collegeperiode van het examenjaar af met het afscheidsdiner. Dit diner is integraal onderdeel van de module Business Etiquette. Studenten oefenen in de tafelmanieren en de omgang met internationale zakenrelaties. Elke student doet een korte speech waarbij wordt teruggekeken op de opleiding bij Kronenburgh.

Diploma-uitreiking

De diploma-uitreiking is de kroon op de studie bij Kronenburgh. De hele familie is meegekomen. Staande ovatie wanneer de kandidaten binnenkomen met hun square hats. Elke student wordt toegesproken. Belangrijk fotomoment tijdens het zetten van de handtekening op het diploma. Tot slot ’the square hat throw’ voor het collegegebouw. Welverdiende afsluiting van de opleiding: om trots op te zijn.