HAVO of MBO bij het Kronenburgh MEAO College

Veel leerlingen op de middelbare school kiezen als automatisme voor de HAVO. Maar is dit wel de beste keuze?

Wat zie jij jezelf later doen?

Wat is de beste voorbereiding op het HBO?

HAVO of MBO

Het is eigenlijk heel simpel. Weet jij nog helemaal niet wat je later wilt worden. Heb je geen beeld van wie je bent en wat je kunt. Heb je nog geen idee van welke studie je zou willen doen op het HBO? Kies dan voor HAVO, want dan kun je alle keuzes nog 2 jaar uitstellen.

Maar weet je wél al welke richting je op zou willen? Weet je wel al waar je goed in bent? Weet je wel al wat bij je past? Is het dan niet veel slimmer om voor het MBO te kiezen bij het particuliere Kronenburgh MEAO College?

Net zo als HAVO

Bij het Kronenburgh MEAO College haal je MBO4 binnen 2 jaar. Dat is dus net zo snel als HAVO 4-5

Sommige mensen denken dat het MBO makkelijker is dan HAVO. Het niveau van het onderwijs bij Kronenburgh is op HAVO niveau. Wij spreken dan ook over MBO4+. Je mag met een HAVO of een MBO4 diploma naar het HBO. Ga je werken, dan weten werkgevers het diploma van het particuliere Kronenburgh op waarde in te schatten. Met alleen een HAVO diploma kom je niet ver.

Slimmer dan HAVO

Op de HAVO krijg je weer algemene vakken. Hier heb je over het algemeen weinig aan tijdens de HBO opleiding.

Bij het Kronenburgh MEAO College krijg je naast HAVO Nederlands, HAVO Engels en HAVO Economie vakken in de studierichting van jouw keuze. Ook ga je stage Beroepspraktijkvorming doen in jouw studierichting. Dit is allemaal wél een nuttige voorbereiding op het HBO of op werk.

De opleidingen bij Kronenburgh leiden je ook breder op dan alleen de studierichting. De focus ligt op het voorbereiden op het functioneren binnen het bedrijfsleven: het Basis Business programma. Van ondernemen, leidinggeven, business etiquette, international business, marketing, sales enzovoort. Allemaal ter voorbereiding op werken binnen het bedrijfsleven of HBO.

Ga je na Kronenburgh door naar het HBO, dan kun je alle nieuwe leerstof veel beter begrijpen / plaatsen. Jij hebt namelijk al gezien hoe het werkt binnen een bedrijf tijdens jet stage BPV. Jij hebt immers al met alle vakinhoudelijke onderwerpen kennis gemaakt tijdens de Kronenburgh opleiding. Een Havist weet nog van niets.

Overstappen vanuit HAVO

Studenten kunnen ook vanuit de HAVO overstappen naar een Kronenburgh opleiding. Met een overgangsbewijs havo 3-4 kun je toegang krijgen tot onze  tweejarige MBO4 programma’s.  Met een overgangsbewijs 4-5 kun je toegang verkrijgen tot ons eenjarige programma.

Instromen na HAVO

Ook wanneer je je HAVO diploma hebt behaald, kun je toegang verkrijgen tot het eenjarige MBO4 programma van Kronenburgh. Dit zien we studenten doen die niet nog eens vier jaar HBO willen gaan doen. Deze studenten weten dat werk vinden met alleen een havo-diploma niet eenvoudig is. Dan kies je er dus voor om in 1 jaar tijd te worden opgeleid tot een beroepsbeoefenaar waar het bedrijfsleven wél op zit te wachten.

Er zijn ook studenten die na het eerste jaar HBO overstappen naar het eenjarige MBO4 programma. Eigenlijk met dezelfde overwegingen.

Havisten doen het goed bij Kronenburgh!

Gaan werken of alsnog door naar HBO

Na het doorlopen van het eenjarige programma zien we dat studenten afkomstig van havo of HBO inderdaad gaan werken. Er zijn echter ook studenten die alsnog naar het HBO gaan. Je bent weer een jaartje ouder. Je hebt al veel geleerd binnen je studierichting en breder. Je kunt nu een betere start maken in het HBO (vanuit een voorsprong). Maar nog belangrijker: je hebt bij Kronenburgh ook leren leren. En je hebt het plezier in leren weer herontdekt.

Pré bachelor / Pré university

Deze MBO4 beroepsopleiding op havo-niveau is dé voorbereiding op de Kronenburgh Bachelor. Daarom typeren wij deze opleiding als pré bachelor / pré university.

Kies je voor een Bachelor bij het Kronenburgh International Business School, dan bespaar je ook nog eens een jaar. Want bij de Kronenburgh International Business School kun je je Bachelor in 3 jaar behalen.

Het laatste collegejaar kun je ook nog doen op een universiteit in het Buitenland. Lees meer op de site van de Kronenburgh International Business School.

Maar nu eerst ‘even’ je MBO4 diploma halen.