VOORDELEN VAN PARTICULIER ONDERWIJS

Een opleiding volgen bij het Kronenburgh MEAO College heeft de nodige voordelen

Dankzij de kleinschalige opzet van ons onderwijs kunnen we bewaken dat alle studenten zich goed ontwikkelen en voelen studenten zich gezien.

Wij werken met een gemiddelde groepsgrootte van 15 studenten. Tijdens sommige modules zit je met nog kleinere groepen bijvoorbeeld 3 tot 8 studenten.

Kortom een leeromgeving waarbij je veel van onze professionals (docenten) leren kunt.

Wij bieden klassikaal onderwijs. De uitleg van een docent helpt om de leerstof te structureren en prioriteiten te stellen: wat is meer of minder belangrijk? Dankzij de praktijkervaring van de docent wordt de vertaalslag naar het werk gemaakt. Wij spreken over werkcolleges, dus naast luisteren naar de uitleg van de docent ook leren door doen. in de middag weer alles toepassen.

Onze docenten zijn werkzaam in de praktijk en kunnen zo vanuit eigen ervaring en liefde voor het vak, vertellen over hun beroep: zo wordt het beroepsonderwijs veel interessanter en beter en keert het aloude principe “leerling, gezel, meester” weer terug.

Studenten die zich inschrijven bij het Kronenburgh MEAO college hebben ambitie. Ambitie om een vak te leren en te gaan werken. Ambities om door te stromen naar het HBO. Het is interessant om ook weer door medestudenten te worden geïnspireerd.

Wij verzorgen MBO3-4-opleidingen in 1 of 2 jaar tijd, dit kan door goed les te geven, meer lesuren aan te bieden, meer begeleiding en aandacht te geven aan de individuele studenten.

Wij leiden bij onze MBO3-4 opleidingen op voor door het Ministerie van Onderwijs erkende MBO-diploma’s.

Bij onze opleidingsrichtingen Financiële Dienstverlening, Vastgoed Management en Bank en Verzekeringen is het mogelijk optioneel ook extra diploma’s te behalen bij externe exameninstellingen. Diploma’s die de standaard zetten binnen het bedrijfsleven.

Wij leiden op tot het ‘oude’ MEAO-niveau / MBO+ niveau / HAVO niveau. Wanneer werkgevers horen dat je een opleiding hebt gevolgd bij het Kronenburgh Business College weten ze dat het goed zit.

Omdat studenten zelf het onderwijs bekostigen, vindt er een ‘natuurlijke’ voorselectie plaats. Verder selecteren wij ‘aan de poort’ op vooropleiding, ambitie en cijferlijst. Studenten van het Kronenburgh Business College kunnen studeren op HAVO / MBO4 niveau.

Onze MBO opleidingen zijn een prima vooropleiding op het HBO. Kijk ook bij de Kronenburgh International Business School. HBO BSc in 3 jaar. Twee jaar bij Kronenburgh / 1 jaar bij een Engelse Universiteit.

Wij leiden op voor Ondernemend Nederland. Dit blijkt niet alleen uit de omgangscultuur, waarbij dezelfde regels gelden als binnen het werkzame leven (tijd is tijd/afspraak is afspraak), maar ook uit het feit dat studenten van alle richtingen ook de module ondernemer MKB volgen.

Onze MBO3 opleiding duurt 1 jaar. Onze MBO4 opleiding duurt 2 jaar.

Wanneer je het MBO3 jaar hebt behaald, krijg je een vrijstelling voor het eerste jaar van de tweejarige opleiding.

Ook bestaat er een eenjarige MBO4 opleiding voor studenten met een MBO3 HAVO VWO diploma, maar ook met een overgangsbewijs HAVO 4-5 kun je toegang krijgen.

Jaarlijks is er de studiereis naar een stad binnen Europa. Het Thema is ondernemersschap. We bezoeken Nederlandse ondernemers en leren van hun ervaringen als ondernemer in het buitenland. We bezoeken een fabriek en bekijken het productieproces. Natuurlijk is er ook ruimte om de stad te verkennen.

In elk collegejaar loop je stage / doe je beroepspraktijkvorming BPV binnen een bedrijf. Je kunt dan alles wat je bij Kronenburgh geleerd hebt in praktijk brengen: Super leerzaam. Een waardevolle ervaring wanneer je na de opleiding gaat werken. Ook heel waardevol wanneer je door gaat naar het HBO. Je kunt de nieuwe theorie van het HBO dan veel beter plaatsen. Jij hebt het bedrijfsleven immers al van binnen gezien.

Elke collegedag sluiten we af met een einde-dag-toets EDT. Het resultaat telt mee in het eindcijfer. Dit stimuleert om de gehele dag actief deel te nemen: je weet dat er een toets komt. De EDT toets geeft je elke dag feedback of je op niveau zit. Ook de docent krijgt zo elke dag feedback en weer wat en wie goed gaat en wat of wie meer aandacht nodig heeft.

Wanneer een module/opleiding niet positief wordt afgesloten, bieden we mogelijkheden om te herkansen (zie studiewijzer). Heb je een module uit het eerste jaar niet gehaald, dan kun je weer deelnemen bij de nieuwe eerstejaars. Wij blijven kansen bieden, maar leggen de lat nooit omlaag.

Bij een MBO3-4 opleiding is het eindexamen is een proeve van bekwaamheid. Een praktisch examen dat wordt afgenomen op de stageplek.

Tijdens de collegedag beginnen we met de nieuwe theorie (Think). Tijdens de middag gaan we praktisch toepassen. Ook tijdens de stage BPV ga je alles wat je geleerd hebt toepassen (Act). Zo groei je uit tot die professional waar het bedrijfsleven op zit te wachten.

Tijdens de opleiding verzorgen we enkele modules in het Engels. Je kunt kiezen om te verdiepen in Spaans. Tijdens de studiereis bezoeken we ondernemers in het buitenland. In het eerste collegejaar krijg je de module International Business. In het tweede jaar de module Intercultural Cooperation. Je kunt in het buitenland stagelopen.

Vraag jij je tijdens de middelbare school ook wel eens af waarom je dit allemaal leren moet? Wat zul je later nog gebruiken van alles wat je nu leren moet.

Bij het Kronenburgh MEAO College weet je een ding zeker: alles wat je leert is relevant om later in het bedrijfsleven te kunnen werken of is een goede voorbereiding op het HBO.

Wanneer je leert wat je wél interesseert, is leren ook veel leuker.

Onze MBO4 opleidingen zijn dan ook een prima alternatief voor HAVO 4-5. Het niveau is gelijkwaardig, je mag door naar het HBO.

De opleiding duurt even lang Havo 4-5 versus onze tweejarige MBO4.

Merkje dat je opziet tegen nog eens vier jaar HBO. Is het eerste jaar HBO niet goed verlopen? Met alleen je HAVO diploma kom je niet ver.

Bij Kronenburgh kun je MBO4 in 1 jaar behalen. Dan ben je wel klaar voor de arbeidsmarkt want je hebt een beroep. Maar wellicht heb je nu de smaak te pakken en ga je alsnog naar het HBO. Misschien wel bij de Kronenburgh International Business School.